De remedie die hardlopen heet

  • Jeroen Boschloop Den Bosch

De remedie die hardlopen heet

Voor alle 2,4 miljoen regelmatige hardlopers in Nederland veroorzaakt deze zonnige zaterdag de drang om hardloopschoenen uit de kast te pakken en lekker een rondje te gaan rennen. En terecht, want hardlopen brengt heel wat goeds in je lichaam teweeg. En dat niet alleen, ook mentaal ga je erop vooruit. Laat de therapeut dus maar achterwege vandaag en zorg voor wat hardloopkilometertjes in de benen! De Staete Makelaars Jeroen Boschloop op 19 juni is namelijk in aantocht.

 

Trek die stoute hardloopschoenen maar aan..

Natuurlijk is het algemeen bekend dat beweging goed is voor je gesteldheid. Dan hebben we het over spieropbouw, conditie en versterking van botten. Maar dat is niet het enige wat hardlopen zo’n geweldige remedie maakt. Na een half uur hardlopen wordt namelijk endorfine aangemaakt, oftewel: het gelukshormoon. Dat maakt hardlopen een natuurlijk hulpmiddel tegen depressies. Daarnaast schijnen hardlopers beter te presteren in bed. Op relationeel vlak dus ook echt een aanrader.

Dus waar wacht je nog op? Trek die stoute hardloopschoenen maar aan!

 

Ga minimaal tot de max

Ben je een hardloper in spé en ren je je suf aan marathons in gedachten? Dan is de eerste stap al gezet. Hiervoor zijn een aantal dingen goed om te weten. Hardlopen is een kwestie van opbouwen. Te snel en te veel willen rennen geeft een enorme kans op blessures en slijtage. Ondanks dat deze tip wat clichématig klinkt blijken erg veel mensen toch tegen dit probleem aan te lopen (letterlijk). En hoe onschuldig het ook lijkt, blessures zijn vaak hardnekkiger dan je denkt. Je wilt natuurlijk niet dat je hierdoor helemaal niet meer kan hardlopen.

Daarnaast is het goed om rustig op te bouwen voor je motivatie. Wederom te snel en te veel willen rennen zorgt er mentaal voor dat je uitgeput bent. Stel dus haalbare doelen op voor jezelf en zet die stip aan de horizon. Schrijf je bijvoorbeeld in voor de 5 kilometerrun van de Staete Makelaars Jeroen Boschloop. Klein beginnen dus, want kleine doelen kun je altijd nog uitbouwen. Voor de lopers die hun doel al hebben opgeschaald hebben we daarom ook de 10 kilometerrun.

 

Wanna start to Run2Day?

Tja, waar moet beginnen als je mee wilt doen aan de Jeroen Boschloop? Geen zorgen, hardloopwinkel Run2Day heeft dit al helemaal voor je uitgedacht. Van absolute beginner tot aan de ambitie om een marathon te lopen: voor elke loper hebben zij een hardloopschema opgesteld.
Wil je daarnaast echt een stok achter de deur hebben? Ook dan biedt Run2Day Den Bosch de optie om mee te rennen met Running Junkies; een hardloopclubje dat elke woensdag verzamelt om gezamenlijk hard te lopen.

By | 2018-03-24T17:22:54+02:00 maart 24th, 2018|Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment